KERAMIK

FÖLJ HÖGANÄS KERAMISKA HISTORIA

I våra historiska avdelningar kan leran som byggt upp Höganäs följas genom alla steg, från gruvbrytning och arbetarnas vardag till färdiga produkter för slott och koja

SAMLINGAR

Vi är stolta över att ha en av Sveriges största och finaste keramiksamlingar. Den innehåller bland annat Höganäsbolagets stora modellkammare från lerkärlsepoken 1832-1926, en betydande samling dryckeskrus från 1500-1800-talen samt Åke och Annie Holms keramiksamling. Samlingarna omfattar även modern keramik och utökas ständigt genom donationer och inköp.

UTSTÄLLNINGAR

ÅKE HOLM HALLEN

Ett urval av de historiska keramiksamlingarna visas i Åke Holm-hallen en trappa ner från Konsthallen. Där kan du, förutom Åke Holms keramiksamling, se föremål formgivna av bland andra Helmer Osslund, Patrik Nordström och Albin Hamberg.

UTSTÄLLNINGAR

GALLERIET

Modern keramik och nytillskott i de ständigt växande samlingarna visas i Galleriet. Här finns bland annat verk av Eva Hild, Ann Jansson, och Alexander Tallén. 

BIBLIOTEK

Ladda hem fördjupande information om våra utställningar från vårt bibliotek. Klicka på den bok du är intresserad av så öppnas en pdf-fil. Perfekt att skriva ut och ta med till museet eller sitta hemma och läsa.

KERAMIKHISTORIA

KERAMIKENS PIONJÄRER

STÄMPLAR OCH SIGNATURER

K
ON
ST
H
ISTORIA

VÄLKOMMEN HIT

tisdag - söndag 13.00 - 17.00

Polhemsgatan 1

263 37 Höganäs

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

  • Facebook
  • Instagram

KONTAKT

© 2021 by Höganäs Museum och Konsthall

Karin Jaxelius