top of page

FILM

MUSEUM PÅ DISTANS

Museets samtalsserie med utställande och regionala konstnärer syftar till att fördjupa och tillgängliggöra ett möte med en konstnär. Varje samtal får sin unika prägel och sitt specifika innehåll med utgångspunkt i dialogen mellan konstnär och styrelsens ordförande Martin Severinson

KONSTNÄRSSAMTAL

Anneè Olofsson

Vi samtalar med Anneè om hennes ingång till konsten och får nycklar till hennes alldeles speciella berättande.

KONSTNÄRSSAMTAL

Ida-Lovisa Rudolfsson

Vi samtalar med Ida-Lovisa om hennes textila handlag och hur det kan komma sig att hennes bilder ser ut som de gör. Vi funderar också en liten syund om dagdrömmeriets kraft.

KONSTNÄRSSAMTAL

Youngjae Lih

Vi samtalar med Joungjaeh om hur det kan komma sig att han arbeter med fyren som en nyckelsymbol i hans utställning i konsthallen. Vi är också nyfikna på hur han tar sig an konsten i sitt skapande.

KONSTNÄRSSAMTAL

Maria Boij

Vi tar en stund för att lyssna till Marias syn på vad hennes konst kretsar kring och hur det kan komma sig att hon har sitt alldeles särskilda uttryck.

KONSTNÄRSSAMTAL

Sofie Josefsson

Vi samtalar med Sofie om hennes bildvärld och sätt att se på det som kan tänkas vara viktigt. Vi är dessutom lite nyfikna på hur hon förhåller sig till utställningen "Vindlingar", som nu pågår i Konsthallen.

bottom of page